Βιογραφικό

Ο Φίλιππος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο.

Το πάθος του τόσο για τη φωτογραφία όσο και για τη θάλασσα και τη θαλάσσια ζωή, ξεκίνησε από τη παιδική του ηλικία. Πλέον ως ενθουσιώδης δύτης αλλά και φωτογράφος, ο συνδυασμός των δυο ήταν αναπόφευκτος.

Το 2019, μαζί με την παιδική του φίλη Μυρτώ, ίδρυσε το Eco Diving Center κάνοντας το πάθος του επάγγελμα.

Για αρκετά χρόνια ο Φίλιππος ήταν μέλος της Φωτογραφικής ομάδας του Πανεπιστημιου Κρήτης (ΦΟΠΚ) ενώ πλέον ανήκει στην οργανωτική ομάδα της Φωτοσύνθεσις. Αγαπάει να φωτογραφίζει τόσο υποβρυχίως, θαλάσσια ζωή – ανθρώπους στο υδάτινο περιβάλλον, όσο και πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας δουλεύοντας κυρίως πορτραίτα και conceptual projects.

Πλέον ο Φίλιππος εξερευνά τον βυθό και μέσα από τον φωτογραφικό του φακό μας δίνει μαγικές εικόνες από είδη αλλά και μέρη που δε μπορεί εύκολα κάποιος να δει. Πολλές από τις φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα media, παγκοσμίως γνωστά φωτογραφικά περιοδικά, web sites και επιστημονικά άρθρα.
Ενδεικτικά National Geographic, Wild Planet, Φωτογράφος, Mediterranean marine science κ.α.

Το 2017 στον διεθνή διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας, με συμμετοχές φωτογράφων από όλο τον κόσμο που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι (ADA OPEN IUPC 2017), ο Φίλιππος κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία ambient και την 5η στην κατηγορία macro.

Τον Μάιο του 2017  παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με τίτλο “η δική μου Ελλάδα” στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, με είδη φωτογραφημένα αποκλειστικά σε Ελληνικούς βυθούς. Ακολούθησε η δεύτερη προσωπική του έκθεση, με τίτλο “kyklos” στο φεστιβάλ “Τέχνη καθ’ οδόν” υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Κατά το παρελθόν, έχει συμμετάσχει και σε αρκετές ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις.

Σήμερα η φωτογραφική έκθεσηη δική μου Ελλάδα φιλοξενείται μόνιμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, αυτή είναι η πιο τιμητική διάκριση για αυτόν μέχρι σήμερα.

Ο Φίλιππος σπούδασε Ιχθυολόγος ενώ είναι και πιστοποιημένος εκπαιδευτής καταδύσεων και υποβρύχιος φωτογράφος στην SSI και την IANTD.

Ως υπέρμαχος της προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος (παράνομη αλιεία, αύξηση θερμοκρασίας του πλανήτη, ακαταλόγιστη χρήση πλαστικών κ.α.) , ο Φίλιππος ως ιχθυολόγος, είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας της iSea, ενώ συχνά φωτογραφίζει και για λογαριασμό της Greenpeace.